Bildung

Ki jo vlaga A. D., državljan Litve

11 Supporters 11 in European Union
  1. Launched 18/01/2020

Vlagatelj peticije se sklicuje na poročilo, predvajano na televiziji, v katerem so bile prikazane težki pogoji med prevozom teličkov iz Litve v Izrael (videoposnetek je na voljo na kanalu YouTube: www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099). Vlagatelj peticije poziva h kazenskemu pregonu vseh oseb, vključenih v te prevoze, ki kršijo pravo EU o dobrobiti živali med prevozom, vključno z nacionalno službo za področje prehrane in veterinarsko službo. Navaja tudi prakse, ko so v domnevno krutih pogojih v supermarketih na voljo žive ribe (videoposnetek je na voljo na kanalu YouTube: www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602). Vlagatelj peticije se poleg tega zavzema za okrepljene raziskave o razvoju „alternativnih prehranskih izdelkov“, ki so ekološko pridelani in ne vključujejo ubijanja živali.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.