Bildung

относно транспортирането на живи животни при условия, които са в разрез с предвидените в законодателството на ЕС стандарти за хуманно отношение към животните

11 Supporters 11 in European Union
  1. Launched 18/01/2020

Вносителят на петицията се позовава на излъчен по телевизията репортаж, в който са документирани тежките условия по време на транспортиране на млади телета от Литва до Израел (снимков материал е наличен в youtube: www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099). Вносителят призовава за наказателно преследване на всички лица, участващи в този вид транспортиране, извършвано в нарушение на правото на ЕС относно хуманното отношение към животните по време на транспортиране, включително държавните служби по храните и държавните ветеринарни служби. Вносителят се позовава и на практики за продажба на жива риба в супермаркетите, при които тя, според него, е държана в жестоки условия (снимков материал е наличен в youtube: www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602). Вносителят настоява за по-засилени проучвания в областта на разработването на „алтернативни храни“, които се отглеждат биологично в земеделски площи, и за избягване на избиването на животни.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.