Bildung

относно транспортирането на живи животни при условия, които са в разрез с предвидените в законодателството на ЕС стандарти за хуманно отношение към животните 

Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
44 Supporters 44 in Europäische Union
Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Вносителят на петицията се позовава на излъчен по телевизията репортаж, в който са документирани тежките условия по време на транспортиране на млади телета от Литва до Израел (снимков материал е наличен в youtube: https://www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099)..) Вносителят призовава за наказателно преследване на всички лица, участващи в този вид транспортиране, извършвано в нарушение на правото на ЕС относно хуманното отношение към животните по време на транспортиране, включително държавните служби по храните и държавните ветеринарни служби. Вносителят се позовава и на практики за продажба на жива риба в супермаркетите, при които тя, според него, е държана в жестоки условия (снимков материал е наличен в youtube: https://www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602)..) Вносителят настоява за по-засилени проучвания в областта на разработването на „алтернативни храни“, които се отглеждат биологично в земеделски площи, и за избягване на избиването на животни.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international