Bildung

élő állatoknak az uniós jogszabályokban előírt állatjóléti előírásokat be nem tartó körülmények közötti szállításáról

Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója egy, a televízióban sugárzott riportra hivatkozik, amely dokumentálja a fiatal borjak Litvániából Izraelbe történő szállításának zord körülményeit (a képek a Youtube-on érhetők el: https://www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099)..) A petíció benyújtója a szállításban részt vevő valamennyi személy felelősségre vonását kéri, akik megsértik az állatok szállítás közbeni jólétére vonatkozó uniós jogszabályokat, beleértve az állami élelmiszer- és állat-egészségügyi szolgáltatásokat is. A petíció benyújtója olyan gyakorlatokra is hivatkozik, ahol a szupermarketekben kapható élő halakat állítólag kegyetlen körülmények között tartották (a képek a Youtube-on érhetők el: https://www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602)..) A petíció benyújtója támogatja továbbá az olyan „alternatív élelmiszercikkek” kifejlesztésére irányuló intenzívebb kutatást, amelyeket ökológiai módon termesztenek a földön és elkerülik az állatok leölését.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.

openPetition international