Bildung

élő állatoknak az uniós jogszabályokban előírt állatjóléti előírásokat be nem tartó körülmények közötti szállításáról

11 Supporters 11 in European Union
  1. Launched 18/01/2020

A petíció benyújtója egy, a televízióban sugárzott riportra hivatkozik, amely dokumentálja a fiatal borjak Litvániából Izraelbe történő szállításának zord körülményeit (a képek a Youtube-on érhetők el: www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099). A petíció benyújtója a szállításban részt vevő valamennyi személy felelősségre vonását kéri, akik megsértik az állatok szállítás közbeni jólétére vonatkozó uniós jogszabályokat, beleértve az állami élelmiszer- és állat-egészségügyi szolgáltatásokat is. A petíció benyújtója olyan gyakorlatokra is hivatkozik, ahol a szupermarketekben kapható élő halakat állítólag kegyetlen körülmények között tartották (a képek a Youtube-on érhetők el: www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602). A petíció benyújtója támogatja továbbá az olyan „alternatív élelmiszercikkek” kifejlesztésére irányuló intenzívebb kutatást, amelyeket ökológiai módon termesztenek a földön és elkerülik az állatok leölését.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.