Bildung

O preprave živých zvierat za podmienok, ktoré nie sú v súlade s normami týkajúcimi sa dobrých životných podmienok zvierat stanovenými v právnych predpisoch EÚ

11 Supporters 11 in European Union
  1. Launched 18/01/2020

Predkladateľ petície sa odvoláva na reportáž vysielanú v televízii, ktorá dokumentuje tvrdé podmienky počas prepravy mladých teliat z Litvy do Izraela (videozáznam je k dispozícii na youtube: www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099). Predkladateľ petície žiada, aby boli stíhané všetky osoby zapojené do týchto prepráv, ktoré porušujú právo EÚ v oblasti dobrých životných podmienok zvierat počas prepravy, vrátane štátnych potravinárskych a veterinárnych služieb. Predkladateľ petície spomína aj praktiky predaja živých rýb v supermarketoch, kde sú údajne držané za krutých podmienok (videozáznam je k dispozícii na youtube: www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602). Predkladateľ petície sa navyše zasadzuje za intenzívnejší výskum vývoja „alternatívnych potravín“, ktoré by sa ekologicky pestovali na pôde, a proti zabíjaniu zvierat.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.