Bildung

Dėl gyvų gyvūnų vežimo nesilaikant ES teisės aktuose nustatytų gyvūnų gerovės standartų

29 Supporters 29 in European Union
  1. Launched 18/01/2020

Peticijos pateikėjas (-a) nurodo televizijos reportažą, kuriame parodytos siaubingos jaunų veršiukų gabenimo iš Lietuvos į Izraelį sąlygos (vaizdus galima rasti svetainėje „YouTube“: www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099). Peticijos pateikėjas (-a) ragina patraukti atsakomybėn visus su šiais gabenimais, vykdytais pažeidžiant ES gyvūnų gerovės teisės aktus, susijusius asmenis, įskaitant valstybines maisto ir veterinarijos tarnybas. Peticijos pateikėjas (-a) taip pat pasakoja apie praktiką, kai prekybos centruose tariamai žiauriomis sąlygomis laikomomis gyvos žuvys (vaizdus galima rasti svetainėje „YouTube“: www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602). Peticijos pateikėjas (a) taip pat ragina intensyviau vykdyti tyrimus dėl „alternatyvių maisto produktų“, auginamų natūraliai žemėje ir nežudant gyvūnų, kūrimo.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.