Education

O prijevozu živih životinja u uvjetima kojima se ne poštuju standardi dobrobiti životinja predviđeni zakonodavstvom EU-a

Petitioner
44 supporters 44 in European Union

Collection finished

44 supporters 44 in European Union

Collection finished

1. Launched 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke upućuje na izvješće, emitirano na televiziji, u kojem su dokumentirani teški uvjeti u kojima se mlada telad prevozi iz Litve u Izrael (slike dostupne na YouTubeu: https://www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099)..) Podnositelj predstavke poziva na progon svih osoba koje sudjeluju u tom prijevozu i koje krše pravo EU-a o dobrobiti životinja tijekom prijevoza, uključujući državne službe za hranu i veterinarstvo. Podnositelj predstavke također upućuje na prakse u kojima se žive ribe prodaju u trgovačkim centrima i drže u navodno okrutnim uvjetima (slike dostupne na YouTubeu: https://www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602)..) Podnositelj predstavke nadalje zagovara pojačano istraživanje u vezi s razvojem „alternativnih prehrambenih artikala” koje se organski uzgaja na zemlji i kojima se izbjegava ubijanje životinja.

Link to the petition

Image with QR code