Bildung

O prijevozu živih životinja u uvjetima kojima se ne poštuju standardi dobrobiti životinja predviđeni zakonodavstvom EU-a 

Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
44 Supporters 44 in Europäische Union
Collection finished
  1. Launched January 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke upućuje na izvješće, emitirano na televiziji, u kojem su dokumentirani teški uvjeti u kojima se mlada telad prevozi iz Litve u Izrael (slike dostupne na YouTubeu: https://www.delfi.lt/letena/gyvunu-teises/siaubingi-vildai-siauliu-veterinarai-pasmerkegyvunus-letai-mirciai.d?id=82013099)..) Podnositelj predstavke poziva na progon svih osoba koje sudjeluju u tom prijevozu i koje krše pravo EU-a o dobrobiti životinja tijekom prijevoza, uključujući državne službe za hranu i veterinarstvo. Podnositelj predstavke također upućuje na prakse u kojima se žive ribe prodaju u trgovačkim centrima i drže u navodno okrutnim uvjetima (slike dostupne na YouTubeu: https://www.15min.lt/new/activities/english/givunu-girl-claim-commerce-centrum-continue-market-good-fishing-56-1111602)..) Podnositelj predstavke nadalje zagovara pojačano istraživanje u vezi s razvojem „alternativnih prehrambenih artikala” koje se organski uzgaja na zemlji i kojima se izbjegava ubijanje životinja.

Thank you for your support, Aida Dumbrauskaitė Klaipėdos m. savivaldybės Luizės seniūnaitijosseniūnaitė. Klevų g. 6-5, Tel. Nr.

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international