Handelspolitik

W sprawie instalowania paneli słonecznych na budynkach użyteczności publicznej

Siegmar Löwig
  1. Launched 14/01/2020

Składający petycję apeluje o wprowadzenie przepisów zobowiązujących do wyposażenia wszystkich budynków użyteczności publicznej w panele słoneczne i odpowiednie instalacje magazynowania energii elektrycznej oraz ewentualnie punkty ładowania pojazdów publicznych i prywatnych. Takie rozwiązanie przyczyniłoby się do skutecznej ochrony klimatu, przy czym rząd dałby dobry przykład, wspierając gospodarkę i przemysł przez generowanie popytu, a jednocześnie obniżając koszty masowej produkcji paneli słonecznych i tworząc miejsca pracy. Pozwoliłoby to również na zaoszczędzenie pieniędzy podatników w dłuższej perspektywie, wspieranie lokalnych społeczności, budowę stacji ładowania, których wciąż brakuje, oraz stworzenie zachęty dla osób prywatnych do zakupu pojazdu elektrycznego.

Thank you for your support, Siegmar Löwig