Handelspolitik

Ve věci instalace solárních panelů na veřejné budovy

Siegmar Löwig
  1. Launched 14/01/2020

Předkladatel petice vyzývá k přijetí právního předpisu, podle nějž by všechny veřejné budovy musely být vybaveny solárními panely a příslušným zařízením na ukládání elektrické energie, případně dobíjecími místy pro veřejná a soukromá vozidla. To by představovalo účinné opatření na ochranu klimatu a veřejné orgány by šly příkladem, prostřednictvím vytvořené poptávky by se podpořila ekonomika a průmysl a současně by se snížily náklady na hromadnou výrobu solárních panelů a vznikla by se pracovní místa. Rovněž by to z dlouhodobého hlediska ušetřilo peníze daňových poplatníků, podpořilo by to místní komunity, vznikly by dobíjecí stanice, jichž je velký nedostatek, a vytvořily by se tím pobídky pro soukromé osoby, aby si zakoupily elektromobil.

Thank you for your support, Siegmar Löwig