Zusammenleben

Ve věci diskriminační praxe italského státu v souvislosti s vydáváním a obnovováním pasů italským rodičům

Marinella Colombo
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

Předkladatelka si stěžuje na diskriminační praxi italského státu, pokud jde o vydávání a obnovování pasů italským rodičům. Předkladatelka vysvětluje, že k tomu, aby mu byl vydán či obnoven vlastní pas, potřebuje italský rodič souhlas druhého rodiče, i když se jedná o bývalého partnera nebo partnera, který s ním dříve bydlel v jedné domácnosti, který i s dětmi opustil Itálii. Tato praxe je nejenom nesmírně ponižující, ale také obzvláště komplikovaná v případech, kdy se někdejší partner odstěhoval do zahraničí i s dětmi a nezanechal na sebe adresu. Předkladatelka tvrdí, že v takových případech je italský rodič nucen požádat o opatrovnictví, aby pas získal. Předkladatelka požaduje okamžité ukončení této diskriminační praxe italského státu, která škodí jeho vlastním občanům.

Thank you for your support, Marinella Colombo

openPetition international