Zusammenleben

Dėl Italijos valstybės taikomos diskriminacinės praktikos išduodant ir atnaujinant Italijos pilietybę turinčio vieno iš tėvų pasą

Marinella Colombo
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

Peticijos pateikėja skundžiasi Italijos valstybės taikoma diskriminacine praktika išduodant ir atnaujinant Italijos pilietybę turinčių tėvų pasus. Ji aiškina, kad norėdamas gauti naują pasą ar pratęsti turimo paso galiojimą, vienas iš tėvų italų turi gauti kito iš tėvų sutikimą, net ir tuo atveju, kai tai yra buvęs sutuoktinis ar buvęs sugyventinis, išvykęs iš Italijos kartu su jų vaikais. Tokia praktika yra ne tik labai žeminanti, bet ir ypač sudėtinga tais atvejais, kai buvęs sutuoktinis su vaikais yra išvykęs į užsienį ir nepalikęs savo adreso. Peticijos pateikėja teigia, kad tokiais atvejais Italijos pilietybę turintis vienas iš tėvų, norėdamas gauti pasą, yra priverstas kreiptis į globos teisėją. Ji ragina nedelsiant nutraukti šią Italijos valstybės taikomą diskriminacinę praktiką, kenkiančią savo pačios piliečiams.

Thank you for your support, Marinella Colombo

openPetition international