Zusammenleben

Par Itālijas valsts diskriminējošo praksi attiecībā uz pases izsniegšanu un atjaunošanu Itālijas vecākam

Petitioner
72 Supporters 72 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Lūgumraksta iesniedzēja sūdzas par Itālijas valsts diskriminējošo praksi attiecībā uz pasu izsniegšanu un atjaunošanu Itālijas vecākiem. Lūgumraksta iesniedzēja paskaidro, ka, lai iegūtu vai atjaunotu savu pasi, Itālijas vecākam ir nepieciešama otra vecāka piekrišana, pat ja tas ir bijušais laulātais vai bijušais dzīvesbiedrs, kurš ir pametis Itāliju kopā ar saviem bērniem. Šī prakse ir ne vien ārkārtīgi pazemojoša, bet ir īpaši sarežģīta gadījumos, kad bijušais laulātais ir aizbraucis ar bērniem uz ārvalstīm, neatstājot savu adresi. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka šādos gadījumos Itālijas vecāks ir spiests vērsties pie aizbildnības tiesneša, lai saņemtu pasi. Lūgumraksta iesniedzēja aicina Itālijas valsti nekavējoties izbeigt šo diskriminējošo praksi, kas kaitē tās pilsoņiem.

openPetition international