Zusammenleben

Par Itālijas valsts diskriminējošo praksi attiecībā uz pases izsniegšanu un atjaunošanu Itālijas vecākam

Marinella Colombo
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 5 days

Lūgumraksta iesniedzēja sūdzas par Itālijas valsts diskriminējošo praksi attiecībā uz pasu izsniegšanu un atjaunošanu Itālijas vecākiem. Lūgumraksta iesniedzēja paskaidro, ka, lai iegūtu vai atjaunotu savu pasi, Itālijas vecākam ir nepieciešama otra vecāka piekrišana, pat ja tas ir bijušais laulātais vai bijušais dzīvesbiedrs, kurš ir pametis Itāliju kopā ar saviem bērniem. Šī prakse ir ne vien ārkārtīgi pazemojoša, bet ir īpaši sarežģīta gadījumos, kad bijušais laulātais ir aizbraucis ar bērniem uz ārvalstīm, neatstājot savu adresi. Lūgumraksta iesniedzēja apgalvo, ka šādos gadījumos Itālijas vecāks ir spiests vērsties pie aizbildnības tiesneša, lai saņemtu pasi. Lūgumraksta iesniedzēja aicina Itālijas valsti nekavējoties izbeigt šo diskriminējošo praksi, kas kaitē tās pilsoņiem.

Thank you for your support, Marinella Colombo

openPetition international