Zusammenleben

O diskriminácii zo strany Talianska v súvislosti s vydávaním a obnovovaním pasu talianskeho rodiča

Marinella Colombo
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

Predkladateľka petície sa sťažuje na diskrimináciu zo strany Talianska v súvislosti s vydávaním a obnovovaním pasov pre talianskych rodičov. Predkladateľka petície vysvetľuje, že s cieľom zabezpečiť vydanie alebo obnovenie pasu musí taliansky rodič získať súhlas druhého rodiča, a to aj v prípade, že ide o bývalého manžela, ktorý opustil Taliansko s ich dieťaťom. Tento postup je nielen mimoriadne ponižujúci, ale aj obzvlášť komplikovaný v prípadoch, keď bývalý manžel odišiel do zahraničia s deťmi bez toho, aby oznámil svoju adresu. Predkladateľka petície tvrdí, že v týchto prípadoch je taliansky rodič nútený požiadať opatrovníckeho sudcu o vydanie pasu. Predkladateľka petície žiada, aby Taliansko okamžite upustilo o tohto diskriminačného postupu na úkor svojich vlastných občanov.

Thank you for your support, Marinella Colombo

openPetition international