Zusammenleben

O diskriminirajućoj praksi talijanske države u pogledu izdavanja i obnove putovnice za roditelja koji je talijanski državljanin

Marinella Colombo
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositeljica predstavke žali se na diskriminirajuću praksu talijanske države u pogledu izdavanja i obnove putovnica za roditelje koju su talijanski državljani. Podnositeljca predstavke objašnjava da, kako bi mogao dobiti ili obnoviti svoju putovnicu, roditelj koji je talijanski državljanin treba dobiti pristanak drugog roditelja, čak i ako je riječ o bivšem supružniku ili bivšem izvanbračnom partneru koji je napustio Italiju s njihovom djecom. Ta praksa nije samo iznimno ponižavajuća, nego je i osobito komplicirana u slučajevima kada je bivši supružnik otišao u inozemstvo s djecom, a nije ostavio svoju adresu. Podnositeljica predstavke tvrdi da je u tim slučajevima roditelj prisiljen podnijeti zahtjev sucu za skrbništvo kako bi mogao dobiti putovnicu. Podnositeljica predstavke poziva talijansku državu da odmah obustavi tu diskriminirajuću praksu kojom se šteti njezinim građanima.

Thank you for your support, Marinella Colombo

openPetition international