Zusammenleben

O diskriminatorni praksi italijanske države v zvezi z izdajo in podaljšanjem potnih listin italijanskih staršev ,

Marinella Colombo
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagateljica peticije se pritožuje zaradi diskriminatorne prakse italijanske države v zvezi z izdajo in podaljšanjem potnih listin italijanskih staršev. Vlagateljica peticije pojasnjuje, da mora eden od italijanskih staršev, ki želi naročiti izdajo nove potne listine ali podaljšati veljavnost že izdane potne listine, pridobiti soglasje drugega od staršev, tudi če gre za bivšega zakonca ali zunajzakonskega partnerja, ki je skupaj z njunimi otroki zapustil ozemlje Italije. Ta praksa ni le izjemno ponižujoča, ampak tudi izredno zapletena v primerih, ko je bivši zakonec skupaj z otroki odšel v tujino, pri tem pa ni navedel svojega novega naslova. Vlagateljica peticije trdi, da se je italijanski starš zaradi pridobitve potne listine v takšnih primerih prisiljen obrniti na sodišče, ki odloča o skrbništvu. Vlagateljica peticije poziva, naj italijanska država nemudoma preneha z izvajanjem te diskriminatorne prakse, ki škoduje njenim lastnim državljanom.

Thank you for your support, Marinella Colombo

openPetition international