Zusammenleben

Privind practica discriminatorie a statului italian în ceea ce privește emiterea și reînnoirea pașaportului părintelui de cetățenie italiană 

Marinella Colombo
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
72 Supporters 72 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Collection , last day
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Petiționara se plânge de practica discriminatorie a statului italian în ceea ce privește emiterea și reînnoirea pașapoartelor părinților de cetățenie italiană. Petiționara precizează că, pentru a obține emiterea sau reînnoirea pașaportului propriu, părintele de cetățenie italiană necesită consimțământul celuilalt părinte chiar și în cazul în care acesta este un fost soț/o fostă soție sau un fost concubin/o fostă concubină care a părăsit Italia împreună cu copiii săi. Această practică nu este numai extrem de umilitoare, ci și foarte complicată în cazurile în care fostul soț/fosta soție a plecat în străinătate cu copiii, fără să precizeze o adresă de domiciliu. Petiționara susține că, în aceste cazuri, părintele de cetățenie italiană este obligat să se adreseze instanței de tutelă pentru a obține pașaportul. Petiționara solicită încetarea imediată a acestei practici discriminatorii a statului italian în detrimentul propriilor cetățeni.

Thank you for your support, Marinella Colombo

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now

openPetition international