Zusammenleben

относно дискриминационната практика на италианската държава във връзка с издаването и подновяването на паспорти на италианските родители 

Marinella Colombo
Petition is directed to
Petitionsausschuss des Europäischen Parlaments
63 Supporters 63 in Europäische Union
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Collection yet 5 months
  3. Submission
  4. Dialog with recipient
  5. Decision

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament. If you click "sign", you will get forwarded to get registered with the website of of the European Parliament:

Sign

Вносителката на петицията се оплаква от дискриминационната практика на италианската държава, що се отнася до издаването и подновяването на паспорти на италианските родители. Вносителката на петицията обяснява, че за да може един италиански родител да издаде или поднови собствения си паспорт, е необходимо да получи съгласието на другия родител, дори в случаите, когато това е бивш съпруг или съпруга или бивш несемеен партньор, който е напуснал Италия с децата им. Тази практика е не само изключително унизителна, но също така и изключително сложна в случаите, в които бившите съпруг или съпруга напускат страната с децата, без да упоменат адрес. Вносителката на петицията твърди, че в тези случаи италианският родител се принуждава да се обърне към съдия по настойничеството, за да се сдобие с паспорт. Вносителката на петицията призовава за незабавното прекратяване на тази дискриминационна практика от страна на италианската държава, която е в ущърб на собствените ѝ граждани.

Thank you for your support, Marinella Colombo

Not yet a PRO argument.

No CONTRA argument yet.

Help us to strengthen citizen participation. We want your petition to get attention and stay independent.

Donate now