Zusammenleben

Olasz államnak az olasz szülők útlevelének kibocsátásával és megújításával kapcsolatos diszkriminatív gyakorlatáról

Marinella Colombo
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched September 2019
  2. Time remaining 2 days

A petíció benyújtója nemtetszését fejezi ki az olasz államnak az olasz szülők útlevelének kibocsátásával és megújításával kapcsolatos diszkriminatív gyakorlatát illetően. A petíció benyújtója kifejti, hogy ahhoz, hogy új útlevelet kapjon vagy megújíttassa útlevelét, minden olasz szülőnek szüksége van a másik szülő beleegyezésére, még akkor is, ha egykori házastársuk vagy korábbi élettársuk elköltözött Olaszországból a gyermekükkel. Ez a gyakorlat nemcsak felettébb megalázó, hanem rendkívül bonyolult is, ha a volt házastárs lakcímének meghagyása nélkül költözött külföldre a közös gyermekekkel. A petíció benyújtója azzal érvel, hogy ezen esetekben az olasz szülők arra kényszerülnek, hogy az útlevél megszerzése érdekében a gyámügyi bírósághoz forduljanak. Kéri, hogy az olasz állam azonnal szüntesse meg ezt a diszkriminatív gyakorlatot, amely csak saját polgárai kárára válik.

Thank you for your support, Marinella Colombo

openPetition international