Szybkie, sprawiedliwe i skuteczne rozwiązanie problemu zmiany klimatu.

Christiaan Frederik ALOFS
Komisja Europejska
  1. Launched May 2019

Naukowcy i ekonomiści są zgodni co do tego, że wprowadzanie coraz wyższych opłat za zanieczyszczanie środowiska i przekazywanie pozyskanych tą metodą środków gospodarstwom domowym zdaje egzamin. Stały wzrost cen paliw kopalnych doprowadzi do ograniczenia zanieczyszczeń. Skłoni to przedsiębiorców i konsumentów do wybierania bardziej ekologicznych i tańszych alternatyw. Wszystkie pozyskane w ten sposób pieniądze będą co miesiąc zwracane obywatelom w postaci dywidendy. Większość rodzin o niskich i średnich dochodach skorzysta na tym finansowo. Podatek korygujący od emisji dwutlenku węgla pobierany na granicach chroni naszą gospodarkę i propaguje rozpowszechnianie tego rozwiązania na całym świecie. Pozostałe korzyści: czystsze powietrze, większa liczba miejsc pracy i zmniejszenie wydatków publicznych w związku z dostosowaniem polityki.

Thank you for your support, Christiaan Frederik ALOFS