Brzo, pravedno i djelotvorno rješenje za klimatske promjene

Christiaan Frederik ALOFS
Europska komisija
  1. Launched May 2019

Znanstvenici i ekonomisti suglasni su: uvođenje sve većih naknada za onečišćenje i raspodjela prikupljenog novca kućanstvima daju rezultate. Kontinuiranim povećanjem cijena fosilnih goriva smanjit će se onečišćenje te navesti poduzeća i kupce da odabiru čišće i povoljnije opcije. Sav prikupljeni novac pravedno će se raspodjeljivati građanima u obliku mjesečne dividende. Zahvaljujući tome većina obitelji s niskim i srednjim primanjima bit će u financijski povoljnijem položaju. Prilagodba emisija na granicama štitit će naše gospodarstvo i potaknuti donošenje na svjetskoj razini. Ostvarit će se i druge koristi, npr.: čišći zrak; više radnih mjesta i smanjenje državnih rashoda zbog usklađivanja politika.

Thank you for your support, Christiaan Frederik ALOFS