Hitra, pravična in učinkovita rešitev za podnebne spremembe

Christiaan Frederik ALOFS
Evropska komisija
  1. Launched May 2019

Znanstveniki in ekonomisti soglašajo: določanje vse višjih cen za onesnaževanje in namenjanje izkupička gospodinjstvom deluje. Z nenehnim višanjem cen fosilnih goriv se bo zmanjšalo onesnaževanje. Podjetja in potrošniki bodo namreč posegali po čistejših in cenejših možnostih. Vsa zbrana sredstva se bodo vsak mesec na pravičen način vrnila državljanom v obliki dividend. Večina družin z najnižjimi in srednjimi dohodki bo v veliko boljšem položaju. Ogljična prilagoditev na mejah bo ščitila naše gospodarstvo in spodbujala sprejetje na svetovni ravni. Druge koristi pobude so: čistejši zrak, več delovnih mest in zmanjšani javnofinančni odhodki zaradi uskladitve politik.

Thank you for your support, Christiaan Frederik ALOFS