Rychlé, spravedlivé a efektivní řešení změny klimatu

Christiaan Frederik ALOFS
Evropská komise
  1. Launched May 2019

Vědci a ekonomové se shodují, že zvyšování cen za znečišťování a vracení výtěžku domácnostem funguje. Postupné navyšování cen fosilních paliv sníží znečištění. Společnosti a spotřebitele přinutí k tomu, aby si vybírali ekologičtější a levnější alternativy. Takto získané prostředky se každý měsíc vrátí občanům jako dividenda. Zlepší se tak ekonomická situace většiny rodin s nízkými a středními příjmy. Pohraniční kompenzační opatření ochrání naše hospodářství a podpoří přijetí mechanismu na celosvětové úrovni. Mezi další výhody patří: čistší vzduch, více pracovních míst a nižší výdaje veřejného sektoru díky harmonizaci politik.

Thank you for your support, Christiaan Frederik ALOFS