Gyors, méltányos és hatékony megoldás az éghajlatváltozás problémájára

Christiaan Frederik ALOFS
Európai Bizottság
0 Supporters 0 in European Union
  1. Launched May 2019

A tudósok és közgazdászok egyetértenek abban, hogy a szennyezés árának megemelése és az ebből származó bevételeknek a háztartások közötti elosztása működő megoldás lehet. A fosszilis tüzelőanyagok árának folyamatos emelése csökkenti a szennyezést. Arra ösztönzi ugyanis a cégeket és a fogyasztókat, hogy tisztább, olcsóbb alternatívát válasszanak. Az összegyűlt pénzt a polgárok havi osztalék formájában visszakapják. Az alacsony és közepes jövedelmű családok többsége jól jár ezzel. A határokon kiigazítási intézkedésekkel lehet védeni gazdaságunkat, és ezek a kezdeményezés globális elfogadáshoz vezetnek. További előnyök: tisztább levegő; több munkahely és kevesebb kormányzati kiadás a szakpolitikai összehangolásnak köszönhetően.

Thank you for your support, Christiaan Frederik ALOFS