Umwelt

Predstavka br. 427/2019 koju je podnio Patricio Oschlies Serrano, španjolski državljanin, u ime zaklade „Vida Silvestre”, o promicanju mjera za zaštitu mora i morske biološke raznolikosti

Vida Silvestre
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Podnositelj predstavke traži od država članica da drastično smanje opseg industrijskog ribolova i ribolovnim kvotama upravljaju na temelju okolišnih kriterija i kriterija socijalne održivosti. Ističe da se u sklopu politike održivog ribolova prednost mora dati malom ribolovu s malim utjecajem na okoliš jer je to jedini način na koji se može zajamčiti zaštita morske biološke raznolikosti. Podnositelj predstavke predlaže da Europski parlament uvede ekonomske subvencije za mali ribolov kako bi se taj ribolov promicao u svim područjima i državama članicama EU-a. Isto tako, podnositelj predstavke apelira na institucije EU-a i njegove države članice da u teritorijalnim vodama svih država članica EU-a uspostave zaštićena morska područja u kojima se morska biološka raznolikost može zaštititi kriterijima održivosti i strogim kontrolama koje bi provodile nadležna tijela.

Thank you for your support, Vida Silvestre