Umwelt

Dėl jūrų ir jūrų biologinės įvairovės apsaugos priemonių skatinimo

Vida Silvestre
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Peticijos pateikėjas prašo valstybių narių iš esmės sumažinti pramoninės žvejybos apimtį ir žvejybos kvotas reguliuoti taikant aplinkos apsaugos ir socialinio tvarumo kriterijus. Jis atkreipia dėmesį į tai, kad vykdant tvarią žvejybos politiką, nedidelį poveikį darančiai smulkiajai žvejybai turi būti teikiama pirmenybė, nes tai vienintelis būdas užtikrinti jūrų biologinės įvairovės apsaugą. Peticijos pateikėjas siūlo Europos Parlamentui nustatyti ekonomines subsidijas smulkiajai žvejybai, kad ši žvejyba būtų skatinama visose ES teritorijose ir visose valstybėse narėse. Peticijos pateikėjas taip pat primygtinai ragina ES institucijas ir valstybes nares sukurti saugomas jūrų teritorijas visų ES valstybių narių teritoriniuose vandenyse, kuriuose jūrų biologinę įvairovę būtų galima apsaugoti taikant tvarumo kriterijus ir griežtą kontrolę, kurią vykdytų už šią sritį atsakingos valdžios institucijos.

Thank you for your support, Vida Silvestre