Umwelt

Jménem nadace Vida Silvestre, ve věci podpory opatření na ochranu moří a biologické rozmanitosti moří

Vida Silvestre
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Předkladatel žádá členské státy, aby radikálně snížily objem průmyslového rybolovu a aby řídily rybolovné kvóty pomocí kritérií pro environmentální a sociální udržitelnost. Zdůrazňuje, že v rámci politiky udržitelného rybolovu je třeba upřednostňovat drobný rybolov malého dopadu jako jediný způsob, jak zaručit ochranu biologické rozmanitosti moří. Předkladatel navrhuje, aby Evropský parlament zavedl ekonomické dotace pro drobný rybolov za účelem jeho podpory na všech územích a ve všech členských státech EU. Předkladatel rovněž naléhavě vyzývá orgány a členské státy EU, aby vytvořily chráněné mořské oblasti v teritoriálních vodách všech členských států EU, kde lze biologickou rozmanitost chránit prostřednictvím kritérií udržitelnosti a přísných kontrol ze strany příslušných orgánů.

Thank you for your support, Vida Silvestre