Umwelt

Ki jo v imenu fundacije Vida Silvestre vlaga Patricio Oschlies Serrano, državljan Španije

Vida Silvestre
5 Supporters 5 in European Union
  1. Launched October 2019

Vlagatelj peticije poziva države članice, naj občutno zmanjšajo obseg industrijskega ribolova in ribolovne kvote upravljajo na podlagi okoljsko in socialno trajnostnih meril. Poudarja, da mora imeti mali ribolov v trajnostni ribiški politiki prednost, saj je le tako mogoče zaščititi morsko biotsko raznovrstnost. Predlaga, naj Evropski parlament uvede gospodarske subvencije za mali ribolov in ga s tem spodbuja v vsej EU in vseh državah članicah. Prav tako poziva institucije EU in države članice, naj v teritorialnih vodah vseh držav članic oblikujejo zaščitena morska območja, na katerih bo mogoče s trajnostnimi merili in strogim nadzorom, ki bi ga izvajali pristojni organi, zaščititi biotsko raznovrstnost.

Thank you for your support, Vida Silvestre