Handelspolitik

Par iespējamu diskriminējošu attieksmi pret Eiropas augstskolu studentiem Spānijā

Antonio Visicchio
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 2 months

Lūgumraksta iesniedzējs nosoda Spānijas iestāžu atteikšanos labot atbilstības tabulas atzīmēm, ko Itālijā ieguvuši studenti, kas vēlas studēt Spānijā. Lūgumraksta iesniedzējs atsaucas uz Spānijas Izglītības ministrijas atbildi, saskaņā ar kuru studentiem, kas ieguvuši augstāko Itālijas atzīmi “30 e lode”, nevar piešķirt attiecīgo Spānijas pakāpi 10/10 “Matricula de Honor”, jo studentiem Itālijā iegūt augstāko atzīmi esot vieglāk nekā Spānijā. Lūgumraksta iesniedzējs uzskata, ka šāda pieeja ir pretrunā principam, ka studenti Eiropas augstākās izglītības telpā var pārvietoties brīvi, un Eiropas pilsoņu vienlīdzīgu iespēju, vienlīdzības un nediskriminēšanas principiem. Tāpēc lūgumraksta iesniedzējs lūdz Eiropas Parlamentu pārbaudīt, vai netiek pārkāpti ES tiesību akti, un pieprasīt izmantot atbilstības tabulas, kas nodrošina, ka atzīmes, ko kādā dalībvalstī ieguvuši Eiropas augstskolu studenti, kuri vēlas pabeigt studijas citā ES valstī, tiek pārrēķinātas vienādi, objektīvi un neitrāli.

Thank you for your support, Antonio Visicchio

openPetition international