Handelspolitik

1. Launched August 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Vlagatelj peticije obsoja dejstvo, da španski organi nočejo popraviti enakovrednostnih tabel za ocene, ki so jih študenti, ki želijo študirati v Španiji, dobili v Italiji. Sklicuje se na odgovor španskega ministrstva za izobraževanje, v skladu s katerim študenti, ki dobijo najvišjo italijansko oceno „30 e lode“, ne morejo dobiti ustrezne španske ocene 10/10 „Matricula de Honor“, saj naj bi bilo študentom lažje dobiti najvišjo oceno v Italiji kakor v Španiji. Po mnenju vlagatelja peticije je ta pristop v nasprotju z načelom prostega gibanja študentov v evropskem visokošolskem prostoru, prav tako pa krši načela enakih možnosti, enakosti in nediskriminacije evropskih državljanov. Vlagatelj peticije zato poziva Evropski parlament, naj preveri, ali se krši zakonodaja EU, in zahteva uporabo enakovrednostnih tabel, ki bodo zagotavljale enotnost, objektivnost in nepristranskost pri pretvorbi ocen, ki jih evropski univerzitetni študenti, ki želijo študij zaključiti v drugi državi EU, dobijo v posamezni državi članici.

openPetition international