Handelspolitik

Privind presupusul tratament discriminatoriu al studenților din învățământul superior european în Spania

Antonio Visicchio
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 9 Wochen

Petiționarul denunță refuzul autorităților spaniole de a corecta tabelele de corespondență pentru notele obținute în Italia de studenții care doresc să studieze în Spania. Petiționarul face referire la un răspuns din partea Ministerului Educației din Spania, conform căruia studenții care au obținut cel mai înalt nivel de clasificare italian „30e lode” nu pot primi calificativul spaniol corespondent 10/10 „Matricula de Honor”, deoarece se presupune că studenții pot obține nota maximă mai ușor în Italia decât în Spania. Potrivit petiționarului, această abordare contravine principiului liberei circulații a studenților în Spațiul european al învățământului superior și principiilor egalității de șanse, egalității și nediscriminării în rândul cetățenilor europeni. Prin urmare, petiționarul solicită Parlamentului European să verifice dacă se încalcă dreptul UE și să impună utilizarea unor tabele de echivalență care să asigure uniformitatea, obiectivitatea și imparțialitatea în transformarea notelor obținute într-un stat membru de către studenții la o universitate europeană, care doresc să își finalizeze studiile într-un alt stat membru al UE.

Thank you for your support, Antonio Visicchio

openPetition international