Handelspolitik

Antonio Visicchio Euroopa üliõpilaste väidetava diskrimineeriva kohtlemise kohta Hispaanias

Antonio Visicchio
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 2 months

Petitsiooni esitaja mõistab hukka Hispaania ametiasutuste keeldumise Hispaanias õppida soovivate üliõpilaste Itaalias saadud hinnete vastavustabelite parandamisest. Petitsiooni esitaja viitab Hispaania haridusministeeriumi vastusele, mille kohaselt ei saa Itaalia kõrgeima hinde „30 e lode“ saanud üliõpilastele anda Hispaania vastavat hinnet 10/10 „Matricula de Honor“, sest väidetavalt on üliõpilastel lihtsam saada kõrgeimat hinnet Itaalias kui Hispaanias. Petitsiooni esitaja sõnul on selline arusaam vastuolus üliõpilaste vaba liikumise põhimõttega Euroopa kõrgharidusruumis ning Euroopa kodanike võrdsete võimaluste, võrdõiguslikkuse ja mittediskrimineerimise põhimõtetega. Seetõttu palub petitsiooni esitaja Euroopa Parlamendil kontrollida, kas ELi õigust rikutakse, ning nõuda, et kasutataks vastavustabeleid, mis tagavad ühetaolisuse, objektiivsuse ja erapooletuse nende Euroopa üliõpilaste hinnete ümberarvestamisel, kes on alustanud õpinguid ühes ELi liikmesriigis, aga soovivad need lõpetada teises liikmesriigis.

Thank you for your support, Antonio Visicchio

openPetition international