Handelspolitik

O údajnom diskriminačnom zaobchádzaní s európskymi univerzitnými študentmi v Španielsku

Petitioner
10 Supporters 10 in European Union
Collection finished
  1. Launched August 2020
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Predkladateľ petície odsudzuje skutočnosť, že španielske orgány odmietajú upraviť tabuľky zhody pre známky, ktoré v Taliansku získali študenti, ktorí chcú študovať v Španielsku. Predkladateľ petície sa odvoláva na odpoveď španielskeho ministerstva školstva, podľa ktorej študentom, ktorí získajú najvyššiu taliansku známku „30 e lode“ (najvyššie hodnotenie s vyznamenaním), nemôže byť udelená zodpovedajúca známka španielskeho hodnotenia, t. j. 10/10 „Matricula de Honor“, pretože získať najlepšiu známku je údajne ľahšie pre študujúcich v Taliansku než v Španielsku. Podľa predkladateľa petície je tento prístup v rozpore so zásadou voľného pohybu študentov v rámci európskeho priestoru vysokoškolského vzdelávania a so zásadami rovnakých príležitostí, rovnosti a nediskriminácie medzi európskymi občanmi. Predkladateľ petície preto žiada Európsky parlament, aby preveril, či nedochádza k porušeniu právnych predpisov EÚ, a požaduje používanie tabuliek zhody, ktoré zaručujú jednotnosť, objektívnosť a nestrannosť pri konverzii známok získaných v jednom z členských štátov európskymi študentmi univerzít, ktorí chcú dokončiť svoje štúdium v inom štáte EÚ.

openPetition international