Handelspolitik

Z európai egyetemi hallgatókkal szembeni állítólagos megkülönböztető bánásmódról Spanyolországban

Antonio Visicchio
  1. Launched August 2020
  2. Time remaining > 4 months

A petíció benyújtója kifogásolja, hogy a spanyol hatóságok elutasítják a Spanyolországban tanulmányokat folytatni kívánó diákok Olaszországban szerzett diplomáinak minősítésére vonatkozó egyenértékűségi táblázatok helyesbítését. A petíció benyújtója egy, a spanyol oktatási minisztériumból kapott válaszra hivatkozik, amely szerint a legmagasabb olasz „30 e lode” minősítést elnyerő diákok nem kaphatják meg az annak megfelelő 10/10-es spanyol minősítést („Matricula de Honor”), mivel a diákoknak állítólag könnyebb Olaszországban a legmagasabb minősítést elérni, mint Spanyolországban. A petíció benyújtója szerint ez a megközelítés ellentétes a diákok európai felsőoktatási térségen belüli szabad mozgásának elvével, valamint az európai polgárok közötti esélyegyenlőség, egyenlőség és megkülönböztetésmentesség elvével. A petíció benyújtója ezért arra kéri az Európai Parlamentet, hogy ellenőrizze, megsértették-e az uniós jogot, és követelje meg olyan egyenértékűségi táblázatok használatát, amelyek biztosítják az egységességet, az objektivitást és a pártatlanságot az olyan európai egyetemi hallgatók által az egyik tagállamban szerzett minősítések átváltása tekintetében, akik tanulmányaikat egy másik uniós tagállamban kívánják befejezni.

Thank you for your support, Antonio Visicchio

openPetition international