Umwelt

от името на сдружение „Katharos Kalamas“, относно качеството на водите на река Каламас

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Вносителят на петицията съобщава, че отводняването на речния басейн на Йоанина става чрез отворения речен басейн на Лапсистас, който завършва със затворен тунел, от който водите изтичат в река Каламас. Вносителят на петицията твърди, че басейнът на Лапсистас е силно замърсен от промишлеността, развъждането на добитък и пречиствателните станции за отпадъчни води, в резултат на което „Планът за управление на речните басейни в Службата за водоснабдяване на Епир“ определя басейна на Каламас като най-замърсения и опасен в Епир.Според вносителя на петицията високата концентрация на амоняк, която оказва пряко въздействие върху водните организми, представлява замърсяване от най-критично естество и решаващ параметър за определянето на химическия статус на водните басейни като „добър“ или несъответстващ на условията в Директива 2000/60/ЕО. Следователно се повдигат сериозни въпроси относно това дали планът за управление отразява истинското химическо и екологично състояние на съответния воден басейн или всъщност е бил съставен въз основа на ненадеждни данни и в нарушение на Директива 2000/60/ЕО и останалото законодателство. Наред с другото, вносителят на петицията цитира Директиви 2010/75/ЕС 2006/7/ЕО, 92/43/ЕИО, 2009/147/ΕО, 98/83/ЕО и 2015/1787/ЕС.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra