Umwelt

Polgár által a „Katharos Kalamas” egyesület nevében benyújtott 0912/2018. petíció a Kalamas folyó vízminőségéről

Petitioner
26 Supporters 26 in European Union
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója arról számol be, hogy a Joánina vízgyűjtő területének vízelvezetését a Lapsitas nyitott vízgyűjtő területén keresztül végzik, amely egy zárt alagútban végződik, amelyből a víz a Kalamas-folyóba ömlik. A petíció benyújtója azt állítja, hogy a Lapsitas vízgyűjtő területén az ipar, a mezőgazdaság (állattenyésztés) és a kommunális szennyvíztelepek tevékenysége súlyos környezetszennyezést okoz, melynek eredményeképpen a Kalamas vízgyűjtő területét a „River Basin Management Plan of the Water Department of Epirus” (az epiruszi vízügyi hivatal folyók vízgyűjtő területének kezelési terve) Epirusz legterheltebb és legveszélyesebb területeként sorolja be.A petíció benyújtója szerint a magas ammóniakoncentráció – amely közvetlen hatást gyakorol a vízi élővilágra – a legkritikusabb szennyezés és a döntő tényező, amely alapján a 2000/60/EK irányelv rendelkezéseinek megfelelően meghatározzák, hogy egy víztömeg kémiai állapota „jó” vagy sem. Éppen ezért komolyan felmerül a kérdés, hogy a kezelési terv a kapcsolódó víztömeg tényleges kémiai és ökológiai állapotát tükrözi-e, vagy megbízhatatlan adatokra támaszkodva készítették el, megsértve ezzel a 2000/60/EK irányelvet és egyéb jogszabályokat is. A petíció benyújtója többek között a következő irányelvekre hivatkozik: 2010/75/ΕU, 2006/7/ΕK, 92/43/ΕGK, 2009/147/EK, 98/83/EK, 2015/1787/ΕU.

openPetition international