Umwelt

în numele asociației „Katharos Kalamas”, privind calitatea apei din râul Kalamas

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Petiționarul raportează că drenajul bazinului Ioannina se realizează prin bazinul deschis Lapisistas, care se varsă apoi într-un tunel închis, din care apa ajunge în râul Kalamas. Petiționarul pretinde că bazinul Lapsistas este grav poluat din cauza industriei, a creșterii animalelor și a stațiilor de epurare a apei, și, de aceea, bazinul Kalamas a fost clasificat în „Planul de management al bazinului hidrografic al Departamentului Apelor din Epir” drept cel mai încărcat și periculos din Epir.În opinia petiționarului, concentrația ridicată de amoniac, care afectează în mod direct organismele acvatice, reprezintă cea mai gravă poluare și este un parametru decisiv pentru a determina dacă o apă este „bună” sau nu din punct de vedere chimic, în conformitate cu termenii din Directiva 2000/60/CE. Prin urmare, se ridică întrebări grave dacă planul de management reflectă situația chimică și ecologică reală a apelor relevante sau a fost elaborat pe baza unor date nefiabile și prin încălcarea Directivei 2000/60/CE și a altor acte legislative. Printre altele, petiționarul menționează Directivele 2010/75/UE, 2006/7/CE, 92/43/CEE, 2009/147/CE, 98/83/CE, 2015/1787/UE.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra