Umwelt

от името на „Полинис Франция“, относно въздействието на SDHI фунгицидите върху човешкото здраве и екосистемите

POLLINIS France
8 Supporters 8 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Вносителят на петицията твърди, че освен полезните аспекти на SDHI фунгицидите техните съпътстващи последици са вредни за няколко други живи организми в зависимост от времето и дозата на SDHI фунгицидите, на която са изложени. Според него настоящата законодателна рамка е установена без надлежно да се вземат под внимание непрекъснато актуализиращите се научни данни и методологията за изпитване не е подходяща за измерване на сериозната опасност от фунгицидите. Вносителят на петицията изброява редица научни данни, като подчертава сериозността на опасността, породена от използването на SDHI фунгициди. Той настоятелно призовава Европейския парламент да извърши повторна оценка на въздействието на тези вещества върху човешкото здраве, екосистемите и опрашващите насекоми, както е предвидено в Регламент (ЕО) № 1107/2009 относно пускането на пазара на продукти за растителна защита.

Thank you for your support, POLLINIS France