Umwelt

Dėl SDHI fungicidų naudojimo poveikio žmonių sveikatai ir ekosistemoms

POLLINIS France
1.395 Supporters 1.395 in Europäische Union
  1. Launched November 2019
  2. Time remaining 12 days

Peticijos pateikėjas teigia, kad, nepaisant teigiamų SDHI fungicidų savybių, jų šalutinis poveikis daugeliui kitų gyvų organizmų yra žalingas, priklausomai nuo SDHI fungicidų poveikio laiko ir dozės. Pasak jo, dabartinė teisės aktų sistema nustatyta tinkamai neatsižvelgiant į nuolat atnaujinamus mokslinius duomenis, o bandymų metodika nėra tinkama, kad būtų galima įvertinti didelį fungicidų keliamą pavojų. Peticijos pateikėjas išvardija įvairius mokslinius duomenis, pabrėždamas pavojaus, kurį kelia SDHI fungicidų naudojimas, rimtumą. Jis ragina Europos Parlamentą iš naujo įvertinti šių medžiagų poveikį žmonių sveikatai, ekosistemoms ir augalus apdulkinantiems vabzdžiams, kaip numatyta Reglamente (EB) Nr. 1107/2009 dėl augalų apsaugos produktų pateikimo į rinką.

Thank you for your support, POLLINIS France

openPetition international