Umwelt

Par SDHI fungicīdu lietošanas ietekmi uz cilvēku veselību un ekosistēmām

POLLINIS France
8 Supporters 8 in European Union
  1. Launched 08/11/2019

Lūgumraksta iesniedzējs apgalvo, ka papildus SDHI fungicīdu labvēlīgajiem aspektiem to blakusiedarbība ir kaitīga vairākiem citiem dzīviem organismiem atkarībā no laika, kad tie pakļauti SDHI fungicīdiem un to devai. Pēc viņa teiktā, pašreizējais tiesiskais regulējums ir izveidots, pienācīgi neņemot vērā pastāvīgi atjauninātos zinātniskos datus, un testu metodika nav piemērota, lai noteiktu ar fungicīdiem saistītās nopietnās briesmas. Lūgumraksta iesniedzējs min virkni zinātnisku datu, uzsverot to, cik lielu bīstamību rada SDHI fungicīdu lietošana. Viņš mudina Eiropas Parlamentu atkārtoti novērtēt šo vielu ietekmi uz cilvēku veselību, ekosistēmām un apputeksnējošajiem kukaiņiem, kā paredzēts Regulā (EK) Nr. 1107/2009 par augu aizsardzības līdzekļu laišanu tirgū.

Thank you for your support, POLLINIS France