Umwelt

SDHI gombaölőszerek használatának emberi egészségre és ökoszisztémákra gyakorolt hatásáról

POLLINIS France
1.395 Supporters 1.395 in Europäische Union
  1. Launched November 2019
  2. Time remaining 10 days

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a hasznos hatásokon kívül az SDHI gombaölőszerek mellékhatásai számos más élőlényre is károsak attól függően, hogy ezek mennyi ideig és mekkora mennyiségű SDHI gombaölőszernek voltak kitéve. Véleménye szerint a jelenlegi jogszabályi keretek a folyamatosan frissülő tudományos adatok megfelelő figyelembevétele nélkül lettek megalkotva, és a használt vizsgálati módszer nem felel meg a gombaölők által jelentett komoly veszély felmérésére. A petíció benyújtója számos olyan tudományos adatot sorol fel, amely felhívja a figyelmet az SDHI gombaölők használata által okozott veszély komolyságára. Felszólítja az Európai Parlamentet, hogy ismételten mérje fel ezeknek az anyagoknak az emberi egészségre, az ökoszisztémákra és a beporzást végző rovarokra gyakorolt hatását a növényvédő szerek forgalomba hozataláról szóló 1107/2009/EK rendeletnek megfelelően.

Thank you for your support, POLLINIS France

openPetition international