Umwelt

SDHI gombaölőszerek használatának emberi egészségre és ökoszisztémákra gyakorolt hatásáról

POLLINIS France
1.395 Supporters 1.395 in Europäische Union
Collection finished
  1. Launched November 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

A petíció benyújtója azt állítja, hogy a hasznos hatásokon kívül az SDHI gombaölőszerek mellékhatásai számos más élőlényre is károsak attól függően, hogy ezek mennyi ideig és mekkora mennyiségű SDHI gombaölőszernek voltak kitéve. Véleménye szerint a jelenlegi jogszabályi keretek a folyamatosan frissülő tudományos adatok megfelelő figyelembevétele nélkül lettek megalkotva, és a használt vizsgálati módszer nem felel meg a gombaölők által jelentett komoly veszély felmérésére. A petíció benyújtója számos olyan tudományos adatot sorol fel, amely felhívja a figyelmet az SDHI gombaölők használata által okozott veszély komolyságára. Felszólítja az Európai Parlamentet, hogy ismételten mérje fel ezeknek az anyagoknak az emberi egészségre, az ökoszisztémákra és a beporzást végző rovarokra gyakorolt hatását a növényvédő szerek forgalomba hozataláról szóló 1107/2009/EK rendeletnek megfelelően.

Thank you for your support, POLLINIS France

openPetition international