Umwelt

Jménem nevládní organizace Pollinis France ohledně dopadu používání SDHI fungicidů na lidské zdraví a ekosystémy

POLLINIS France
1.395 Supporters 1.395 in Europäische Union
  1. Launched November 2019
  2. Time remaining 12 days

Předkladatel uvádí, že kromě přínosů mají SDHI fungicidy vedlejší účinky, které mohou být pro řadu žijících organismů zhoubné v závislosti na době jejich vystavení této látce a také na jejím dávkování. Tvrdí, že současný legislativní rámec byl zaveden, aniž by se braly v úvahu průběžně aktualizované vědecké údaje, a že testovací metodika není pro měření závažného nebezpečí fungicidů vhodná. Předkladatel uvádí výčet souborů vědeckých údajů a upozorňuje na závažné nebezpečí, které může vzniknout v důsledku používání SDHI fungicidů. Naléhavě žádá Evropský parlament, aby znovu posoudil dopad těchto látek na lidské zdraví, ekosystémy a opylující hmyz, jak stanoví nařízení (ES) č. 1107/2009 o uvádění přípravků na ochranu rostlin na trh.

Thank you for your support, POLLINIS France

openPetition international