Umwelt

V mene Pollinis France, o vplyve používania fungicídov SDHI na ľudské zdravie a ekosystémy

POLLINIS France
1.395 Supporters 1.395 in Europäische Union
  1. Launched November 2019
  2. Time remaining 12 days

Predkladateľ petície tvrdí, že okrem prínosných aspektov fungicídov SDHI majú nepriaznivé vedľajšie účinky na viacero iných živých organizmov, a to v závislosti od času a dávok ich vystaveniu pôsobenia fungicídov SDHI. Nazdáva sa, že súčasný legislatívny rámec bol vytvorený bez toho, aby sa riadne zohľadnili neustále aktualizované vedecké údaje, a testovacia metóda nie je vhodná na meranie vážneho nebezpečenstva fungicídov. Predkladateľ petície uvádza rad vedeckých údajov, ktoré poukazujú na závažnosť nebezpečenstva spôsobeného používaním fungicídov SDHI. Naliehavo vyzýva Európsky parlament, aby prehodnotil vplyv týchto látok na ľudské zdravie, ekosystémy a opeľujúci hmyz, ako je stanovené v nariadení (ES) č. 1107/2009 o uvádzaní prípravkov na ochranu rastlín na trh.

Thank you for your support, POLLINIS France

openPetition international