Umwelt

în numele Pollinis Franța, privind impactul utilizării fungicidelor SDHI asupra sănătății umane și ecosistemelor

POLLINIS France
1.395 Supporters 1.395 in Europäische Union
  1. Launched November 2019
  2. Time remaining 10 days

Petiționarul susține că, pe lângă aspectele benefice, fungicidele SDHI au și efecte colaterale nocive pentru mai multe organisme vii, în funcție de timpul de expunere și de doza de fungicide administrată. În opinia sa, cadrul legislativ actual a fost introdus fără a ține seama temeinic de ultimele date științifice actualizate, iar metodologia de testare nu este potrivită pentru a măsura pericolul grav reprezentat de fungicide. Petiționarul enumeră o serie de date științifice, evidențiind gravitatea pericolului pe care îl reprezintă utilizarea fungicidelor SDHI. El îndeamnă Parlamentul European să reevalueze impactul acestor substanțe asupra sănătății umane, ecosistemelor și insectelor polenizatoare, după cum prevede Regulamentul (CE) nr. 1107/2009 privind introducerea pe piață a produselor fitosanitare.

Thank you for your support, POLLINIS France

openPetition international