Handelspolitik

O poplatkoch za nemecké štátne televízne a rozhlasové vysielanie

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Predkladateľ petície namieta proti systému verejných dotácií pre financovanie služieb verejnoprávneho vysielania nemeckej televízie a rozhlasu. Predkladateľ petície je toho názoru, že to predstavuje štátnu pomoc a môže viesť k narušeniu hospodárskej súťaže. Predkladateľa petície konkrétne znepokojuje financovanie významných športových podujatí, ako sú futbalové turnaje, a najmä majstrovstvá sveta. Predkladateľ petície sa domnieva, že opatrenia týkajúce sa verejného vysielania týchto podujatí a ich nepriame financovanie vedú k stále vyšším poplatkom pre športovcov a verejných činiteľov spojených s týmito podujatiami. Žiada inštitúcie EÚ, aby zabezpečili, aby sa Spolkovej republike Nemecko nariadila zmena súčasného verejnoprávneho systému vysielania tak, aby už neboli možné žiadne ďalšie verejné dotácie veľkých športových podujatí, ako sa tvrdí v petícii.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra