Handelspolitik

Ve věci poplatků za německou státní televizi a rozhlasové vysílání

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Předkladatel petice protestuje proti systému veřejných dotací pro německou státní televizi a rozhlasové vysílání. Předkladatel je toho názoru, že tento stav představuje státní podporu a může vést k narušení hospodářské soutěže. Zejména je předkladatel znepokojen financováním významných sportovních akcí, jako jsou fotbalová utkání, především pak v rámci Světového poháru. Předkladatel je přesvědčen, že ujednání s veřejnoprávními vysílacími stanicemi a nepřímé financování těchto akcí vede ke stále vyšším poplatkům pro sportovce a veřejné činitele spojené s takovými akcemi. Vyzývá orgány EU, aby zajistily, že bude Spolkové republice Německo přikázáno změnit současná ujednání státního televizního a rozhlasového vysílání, aby nemohly existovat další veřejné dotace pro významné sportovní akce, jak se uvádí v petici.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international