Handelspolitik

O prispevku za storitev nemške javne radiotelevizije ,

E. P.
0% from 1.000.000 for quorum
  1. Launched 24/09/2019
  5. decision

Vlagatelj peticije nasprotuje sistemu javnih subvencij za storitve nemške javne radiotelevizije. Vlagatelj peticije meni, da to pomeni državno pomoč in lahko vodi v izkrivljanje konkurence. Poleg tega je zaskrbljen zaradi financiranja večjih športnih dogodkov, kot so nogometni turnirji in zlasti svetovno prvenstvo. Vlagatelj peticije meni, da ureditve, ki veljajo za javno radiotelevizijo v zvezi s tovrstnimi dogodki, in njihovo posredno financiranje vodijo v vse višje prispevke za športnike in javne uslužbence, ki so povezani s tovrstnimi dogodki. Institucije EU poziva, da naložijo Zvezni republiki Nemčiji, da mora spremeniti sedanje ureditve v zvezi z javno radiotelevizijo tako, da ne bo več javnih subvencij za večje športne dogodke, kot vlagatelj zatrjuje v peticiji.

Thank you for your support, E. P.
pro

contra