Handelspolitik

O pristojbama za emitiranje njemačke državne televizije i radija

E. P.
Collection finished
  1. Launched September 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

Dies ist eine Online-Petition of the European Parliament.

forwarding

Podnositelj predstavke podnio je prigovor na sustav javnih subvencija za njemačku državnu televiziju i radio. Podnositelj predstavke smatra da to predstavlja državnu potporu i može dovesti do narušavanja tržišnog natjecanja. Konkretno, podnositelja predstavke zabrinjava financiranje velikih sportskih događanja kao što su nogometni turniri, a osobito Svjetsko prvenstvo. Podnositelj predstavke vjeruje da su dogovori o javnim prijenosima takvih događanja i njihovo neizravno financiranje doveli do sve većih honorara koji se isplaćuju sportašima i javnim dužnosnicima povezanima s takvim događanjima. Poziva institucije EU-a da osiguraju da Saveznoj Republici Njemačkoj bude naloženo da izmijeni postojeće ugovore o televizijskom i radijskom prijenosu tako da se velika sportska događanja više javno ne subvencioniraju, kako je navedeno u predstavci.

Thank you for your support, E. P.

openPetition international