Opatrenia na riešenie naliehavých problémov v oblasti klímy

Thomas EITZENBERGER
Európska komisia
  1. Launched September 2019

Vyzývame Európsku komisiu, aby posilnila opatrenia na riešenie naliehavých problémov v oblasti klímy v súlade s limitom oteplenia 1,5 °C. Ide o ambicióznejšie ciele v oblasti klímy a finančnú podporu na opatrenia v oblasti klímy. EÚ musí upraviť svoje ciele (vnútroštátne stanovené príspevky) v rámci Parížskej dohody tak, aby sa do roku 2030 emisie skleníkových plynov znížili o 80 % a aby sa do roku 2035 dosiahla nulová bilancia emisií skleníkových plynov, a zodpovedajúcim spôsobom upraviť európske právne predpisy v oblasti klímy. Musí sa zaviesť mechanizmus kompenzácie uhlíka na hraniciach EÚ. Nepodpíše sa žiadna zmluva o voľnom obchode s partnerskými krajinami, ktoré sa podľa monitoru opatrení v oblasti klímy (Climate Action Tracker) nedržia limitu oteplenia 1,5 °C. EÚ vytvorí bezplatné vzdelávacie materiály pre učebné osnovy všetkých členských štátov o účinkoch zmeny klímy.

Thank you for your support, Thomas EITZENBERGER