Rješavanje klimatske krize

Thomas EITZENBERGER
Europska komisija
  1. Launched September 2019

Pozivamo Europsku komisiju da pojača djelovanje u području rješavanja klimatske krize u skladu s granicom zatopljenja od 1,5 °. To znači i postavljanje ambicioznijih ciljeva te veću financijsku potporu djelovanju u području klime. EU bi trebao prilagoditi svoje ciljeve (nacionalno utvrđeni doprinos) utvrđene u skladu s Pariškim sporazumom kako bi se do 2030. emisije stakleničkih plinova smanjile za 80 %, a do 2035. postigla ugljična neutralnost te na odgovarajući način uskladi europsko zakonodavstvo o klimi. Trebao bi uspostaviti i mehanizam za prilagodbu emisija ugljika na granicama EU-a. Ne bi trebao potpisivati sporazume o slobodnoj trgovini s partnerskim zemljama koje prema podacima iz analize „Climate Action Tracker” ne poštuju granicu od 1,5 °. EU bi trebao pripremiti besplatne obrazovne materijale o učincima klimatskih promjena za obrazovne programe svih država članica.

Thank you for your support, Thomas EITZENBERGER