Ukrepi za reševanje podnebne krize

Thomas EITZENBERGER
Evropska komisija
  1. Launched September 2019

Evropsko komisijo pozivamo, naj okrepi ukrepe za reševanje podnebne krize v skladu z omejitvijo globalnega segrevanja za 1,5 °C. To pomeni ambicioznejše podnebne cilje in finančno podporo podnebnim ukrepom. EU prilagodi svoje cilje (nacionalno določeni prispevek) iz Pariškega sporazuma tako, da do leta 2030 doseže 80-odstotno zmanjšanje emisij toplogrednih plinov, do leta 2035 neto-0, ter temu ustrezno prilagodi evropsko podnebno zakonodajo. Na mejah EU izvaja ogljično prilagajanje. Pogodbe o prosti trgovini ne podpiše z nobeno partnersko državo, ki si po podatkih iz neodvisne znanstvene analize podnebnih ukrepov (Climate Action Tracker) ne prizadeva za omejitev dviga temperature za največ 1,5 %. EU pripravi brezplačna izobraževalna gradiva o učinkih podnebnih sprememb za vse učne načrte članic.

Thank you for your support, Thomas EITZENBERGER