Pasākumi klimata ārkārtas situācijas jomā

Petitioner
Eiropas Komisija
0 supporters 0 in European Union

Collection finished

0 supporters 0 in European Union

Collection finished

1. Launched 2019
  2. Collection finished
  3. Prepare submission

This is an European Citizens' Initiative.

forwarding

Mēs aicinām Eiropas Komisiju stiprināt rīcību saistībā ar ārkārtas situāciju klimata jomā atbilstoši 1,5°C temperatūras pieauguma robežai. Tādēļ ir vajadzīgi vērienīgāki klimata mērķi un finansiāls atbalsts klimata politikai. ES ir jāpielāgo savi mērķi (NND) atbilstīgi Parīzes nolīgumam – līdz 2030. gadam jāsamazina siltumnīcefekta gāzu emisijas par 80 %, lai līdz 2035. gadam neto emisijas būtu nulle, un attiecīgi jāpielāgo Eiropas tiesību akti klimata jomā. Jāīsteno ES oglekļa cenas pielāgošana uz robežas. Tā nedrīkst parakstīt brīvās tirdzniecības līgumu ar partnervalstīm, kuras nevirzās uz noteikto 1,5°C robežu atbilstīgi klimata darbību izsekotājam (Climate Action Tracker). ES ir jāizstrādā visu dalībvalstu mācību programmām paredzēti bezmaksas izglītojoši materiāli par klimata pārmaiņu ietekmi.

Link to the petition

Image with QR code